tiistai 24. heinäkuuta 2012

Mekkotehtailua

On tuo Mekkotehdas vain ihana kirja. Eilisen ompelun jälkeen selailin taas kirjaa ja leikkasin puuvillakankaat Orelmaa varten. Yöllä näin unta velour-Orelmasta ja päätinkin aamulla ensimmäiseksi toteuttaa sen. Kankaaksi valikoitui Ottobresta tilattu ihana sydänvelour, josta keskimmäinen heti kommentoi, että se näyttää ihan suklaalta ja vaniljalta. Niinpä. Tästä versiosta tuli ihanan syksyinen, kuten halusinkin. Hyvin menee pitkähihaisen bodynkin kanssa.Versio II valmistui sitten alkuperäisen suunnitelman mukaan puuvillasta, jonka ostin Sinooperin reissulla. Olisin halunnut pirteämmän värisen vinonauhan kaula-aukkoon, mutta kangasvarastoissa ei ollut yhtään enää puuvillakangasta eikä muuta vinonauhaa kuin tuo vaalean sininen. Sopiva nappi löytyi nappijemmasta, johon olen laittanut kaikista ostamistani vaatteista varanapit. Ensimmäistä kertaa tein sekä nappihalkion että kantatun rypytyksen ja kivasti onnistuivat.Tein kummankin Orelman n. 5cm kavennettuna koosta 86/92 ja ilman saumavaroja. 

Tässä vielä poseerauskuva eilen valmistuneesta Katariinasta:


14 kommenttia:

 1. ihania mekkoja pikku tytölläsi =)

  VastaaPoista
 2. Minäkin oon ollut mekkotehdas ihastuksissa jo jonkun aikaa :D Neljä mekkoa oon tehnyt kaikki tosin puuvillasta. Kirja on kyllä ihan mahtava. Kauniita mekkoja oot sinäkin tehnyt. Tykästyin mekkotehtaassa myös kaavojen muunneltavuuteen kun yhdestä mekosta oli tehty monta eri variaatiota ja näköjään sopii hienosti velouriinkin!

  VastaaPoista
 3. Voi suloisuus! Ihania mekkoja! ♥ Ihana nähdä myös sovituskuva tuosta pinkistä. :)

  VastaaPoista
 4. Ihania mekkoja! Mekkotehtaan kaavat on kyllä hienoja! Mä olen päässyt vauhtiin vasta Katariinan ja aikuisten Maretiin mut aikomuksena on kyllä kokeilla (lähes) kaikkia niitä kaavoja!

  VastaaPoista
 5. voi ei kuin ihania mekkoja ja söpö pikkuneiti! (pitää kyllä tutustua tuohon kirjaan itekki)

  VastaaPoista
 6. Ihania mekkoja nämäkin ja voi rakkaus, mikä malli!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!