lauantai 14. heinäkuuta 2012

Hyvästi Eva!

Torstaina iltasella soi ovikello ja odotettu lähetys saapui: uusi ompelukone. Se tarkoitti, että marketti-Evan aika oli ohitse. Tuo serkkusen setti jäi viimeiseksi ompelukseksi Evalla. Ja kyllä Evan kanssa on ollut enemmän vasta- kuin myötäkäymisiä: jousto-ommel katosi yhtäkkiä tuossa reilu kuukausi sitten, kone haukkasi aina kolmisenkymmentä senttiä lankaa alkaessaan ommella, nurjalle puolelle tuli sottaa noin joka toisella ompelukerralla, kone jumitti loppuaikoina niin, että pyörästä sai käännellä vauhtia monta kertaa yhden sauman aikana. En siis kovin haikein mielin sulkenut Evaa kaappiin. Sain Evan kuusi vuotta sitten lahjaksi äidiltäni, kun pyysin jotain halpiskonetta voidakseni ommella lakanoita tulevalle esikoiselleni. Siihen nähden kone on palvellut kuitenkin hyvin ja paljon sillä on syntynyt.

Mutta ah miltä tuntuikaan heti torstai-iltana tehdä koeompeluksia uudella koneella. Eipä sekään ole kuin tällainen Brother BM -3600, mutta kyllä on ompelu ihan eri luokkaa.

Ensinnäkin tällä koneella voi ommella lasten nukkuessa, Evalla se ei tullut kuuloonkaan järkyttävän kovan äänen takia. Brother ei yhtään takkuile, siinä on yliluotteleva jousto-ommel (tai itseasiassa montakin sellaista), kaksoisneula, automaattinen alalangan nostaja, ylälangan pujottaja, koristeompeleita jne. Tuntuu todella luksukselta Evan jälkeen. Innostuinkin eilen ompelemaan serkkusen synttärisettiin vielä pipon, keskimmäiselle pojalle leijonapaidan (hän ihastui serkkusen paitaan) ja tyttöselle tunikan. 
Tyttönen testaa serkun pipoa.Tämä pusero siis keskimmäiselle. Pusero on Ottobre 1/12 lehden kaavalla. Tein koolla 110 ilman saumavaroja. Silti pusero on melkoisen reilu ja olisi ehkä sopivampi esikoiselle. No, kasvaahan tuo keskimmäinenkin kovaa vauhtia.

Tytön tunika koossa 80. Joku vanha kaava. Kangas tilattu Royal Kestoilta. Kangas on ihanan ohutta, mutta silti hyvälaatuista. Olen ommellut samasta kankaasta pari t-paitaa, jotka ovat pysyneet oikein hyvinä useista pesuista huolimatta.


Eilinen kului tosiaan aika tiiviisti ompelukoneen ääressä. Lupasinkin, että tänään olen perheen kanssa. Ja olenkin ollut koko päivän, enkä koskenut ompelukoneeseen. Ehkä taas huomenna...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!