perjantai 3. tammikuuta 2014

Joululahjoja osa 2

Olenkin unohtanut päivittää loput joululahjaompelut blogiin. Osa on jäänyt kuvaamattakin, mutta jääköön. Laitetaan tänne nyt kuitenkin tyttärelle ommeltu tyllimekko, joka sai ihastuneen vastaanoton. Joulun jälkeen on ollut vaikea saada tyttöstä pukemaan mitään muuta päälleen. Tein yläosan jälleen Hoopsin kaavalla, alaosassa on tylliä 2m.
Sitten tyttö sai vielä tällaisen simppelin mekon. Ompelukoneeni temppuilee edelleen ja piti keksiä jokin tapa ommella mekko ilman mitään kanttauksia ja resoreita, sillä sellaisia mun kone ei ompele ollenkaan. Niinpä otin mallia POPin kellohelmamekosta, jossa oli tehty venekaula-aukko alavaroilla. Sellaiseen mun ompelukonekin suostui ja näyttää myös hyvältä valmiissa ompeluksessa. Laitoin mekkoon leikkauksen vyötärölle, mutta olisihan tämän voinut tehdä ilman tuota poikkileikkaustakin.


Harmittaa, kun kerrankin olisi ollut aikaa ommella (lähes kolmen viikon joululoma), mutta ompelukone ei ole ollut yhteistyössä. Sain joululahjaksi rahaa vanhemmiltani ja päätin käyttää osan siitä uuteen ompelukoneeseen mieheni kannustuksella (!). Huomenna menen nykyisen koneeni kanssa ompelukoneliikkeeseen, jossa olen sopinut vaihtavani vanhan Pfaffin Ambition 1.0 -koneeseen. Jee! Saatan viikonloppuna ommella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!