maanantai 22. lokakuuta 2012

Syksyistä tytölle

Pari viikkoa sitten käväisin Fabriinan sivuilla katsomassa olisiko mitään kivoja uutuuksia. Jäin koukkuun tähän ihanaan velouriin ja näin heti edessäni tunikan, jossa on turkoosit kantit. Eipä sitten ollut muuta mahdollisuutta kuin toteuttaa visioni. Kangas pääsi leikkuupöydälle (lue olohuoneen lattialle leikattavaksi) heti saavuttuaan ja viikonloppuna ehdin kuin ehdinkin surauttaa tämän tunikan ja siihen kaveriksi legginssit. Kaavan virkaa toimitti OB 4/12 Princess-tunika, johon lisäsin nappihalkion eteen ja helman rypytyksen sijaan laitoin kantin. Olisin halunnut kanteiksi vaalempaa turkoosia, mutta tilaamani turkoosi olikin tällainen vähän tummempi. Sattui kuitenkin löytymään kaapista tismalleen samanväristä singletrikoota legginsseihin, joten ei jäänyt lopulta harmittamaan kantin värikään. Tunikan koko on 92 ilman saumavaroja. Vähän turhan reilu tyttöselle, mutta eiköhän tämä talvella tule käyttöön kuitenkin. Myös legginssit ovat reilut, joten pääsevät ainakin käyttöön samaan aikaan.


Löysin tänään kuukausien etsimisen jälkeen vetoketjun kesällä tytölle ompelemaani Panda-huppariin. Alunperin oli tarkoitus laittaa nepparit, mutta koska huppari oli hihoista ja helmasta vielä reilu, niin päätin laittaa vetoketjun neppareiden sijaan, jotta leveys täsmäisi pituuden kanssa. Metsästin oikeastaan resorien väristä fuksiaa vetoketjua, mutta sen löytäminen osoittautui mahdottomaksi 30cm pitkänä. Tänään Stockalla päädyin sitten vaaleanpunaiseen, joka näyttää mielestäni ihan kivalta, kun väritys toistaa resoreiden valko-vaaleanpuna-fuksia teemaa ja hupun vuoristakin löytyy samainen vaaleanpunainen. Loppuviikoksi on luvattu kylmää, joten tämä pääseekin samantien käyttöön. Tyttökin tykästyi, enkä saanut riisua hupparia sovituksen jälkeen. Ompelin hupparin kaveriksi vielä perus legginssit. Kuvaan ovat päässeet myös uudet talvikengät, sillä niitäkään ei sovituksen jälkeen saanut riisua.



On muuten ihana huomata kehittyneensä ompelussa. Tämä huppari oli ensimmäinen laatuaan, enkä ollut kantannutkaan aikaisemmin mitään. Kantti on jäänyt leveäksi, eikä ole kovin siisti. Ompelin tämän oikuttelevalla marketti-Evalla, eikä minulla ollut silloin kaksoisneulaa. Rosoisuudesta huolimatta kyllä silti tästä hupparista.

2 kommenttia:

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!