torstai 19. heinäkuuta 2012

Oh Brother!

Voi veli minkä teit! Uusi Brother kieltäytyy yhteistyöstä. Eilen yhtäkkiä kone ei suostunut nostamaan alalankaa ollenkaan, sen sijaan vetää ylälangan puolakotelon ympärille jumiin. Otin yhteyttä maahantuojaan ja sain muutaman ohjeen. Täytyy kokeilla niitä huomenna, mutta epäilen ettei auta. Tein mielestäni kaiken mahdollisen eilen illalla ja mieskin kurkkasi konetta. Tänään kaivoin Evan kaapista, kun ompelun polte oli kova. Brotheria oli kyllä ikävä useammassa kohtaa, vaikka Evassakin on puolensa. Evassa voi paininjalan puristusta säätää, Brotherissa ei. Eva ei kertaakaan haukannut kangasta peitelevyn rakoon, vaikka ompelin hyvin pienellä saumavaralla, Brother tekee sitä jatkuvasti. Sain tuohonkin ongelmaan vinkin, joka toivottavasti toimii, kunhan koneella pystyisi ensin edes ompelemaan.

Tänään syntyi Panda-huppari (Ottobre 3/12). Ihan ongelmitta se ei mennyt, eikä ihme, sillä en ole ennen hupparia tehnyt. Huppu ei kyllä ollut vaikea ollenkaan, mutta se kanttaus... En todellakaan ole kanttausmestari. Ja kun vielä piti ommella Evalla, joka jumittaa ihan heti jos hidastaa tai pysäyttää, niin hermot oli aika kireällä. Jouduin purkamaan kanttauksen kolmesti ja se on edelleen kaukana täydellisestä. Enää ei kuitenkaan kangas irvistä mistään. Seuraava ongelma tuli neppareista. Tämä oli ensimmäinen kerta kun paukutan neppareita ja jos saisin päättää niin myös viimeinen. Lapset piti laittaa nukkumaan, enkä voi enää paukutella, joten huppari jäi neppareiden osalta kesken. Kuvia tulee siis vasta huomenna.

Laitan kuitenkin kuvia kesän varrella ompelemistani t-paidoista, jotka ovat kovassa käytössä: pojille ei enää kelpaa muut kuin äidin ompelemat teepparit.6 kommenttia:

 1. Voi miten paljon ihania vaatteita <3

  VastaaPoista
 2. Isot kasat hienoja ompeluksia! Mulla on muuten kans rakkaana taisteluparina Eva, eikä ihan saumatonta aina ole yhteistyö... ;)

  VastaaPoista
 3. Oih kun koneisiin voiskin aina täysin luottaa...mitään inhottavampaa ei ole kuin kiukutteleva ompelukone! Siinä jos missä menee hermot, mut sit täytyy pysähtyä juomaan vaikka muki teetä ja muutama keksi :)

  VastaaPoista
 4. ihanat pojat ja voi kuinka tuottelias olet ollut!

  VastaaPoista
 5. Valtava määrä ihania vaatteita. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!