keskiviikko 1. elokuuta 2012

Pöllömpää

Tänään lähdettiin ensimmäiseen esikoulu- ja päiväkotipäivään vesisateessa. Tajusin, että tytölle pitää saada hattu syksyyn, kun hellehattukausi on ohi. Ompelin lapsille keväällä pöllöhatut, mutta neitosen pää on kasvanut tässä puolen vuoden aikana, joten uudelle on tarvetta. Applikoin silloin pöllön tytön hattuun ja se oli niin söpö, että mitäs sitä hyväksi todettua muuttamaan. Siispä applikoin uuteen hattuun saman kuvan. Tällä kertaa tein hatun velourista trikoon sijaan. Värikin vaihtui valkoisesta vaaleanpunaiseen, kun ajattelin sen olevan edes vähän armollisempi päiväkotileikeissä.

Hattu on kyllä suora, kuvasin hassusti vinosta.  Alla alkuperäinen hattu:


Itse asiassa koko ompeluinnostukseni alkoi näistä hatuista. Sitä ennen olen viimeksi ommellut pari vuotta sitten ja silloinkin into jäi lyhyeksi. Nyt on ilmeisesti ompelukärpänen purrut pahemman kerran. 

Siivosin poikien kaappia tänään tyttösen nukkuessa päiväuniaan. Valitettavasti totesin, että puseroita on enemmän kuin tarpeeksi kaikilla kolmella. Keskimmäisellä on hurjasti housuja, sillä esikoinen on kesän aikana kasvanut omistaan, eli voin sentään esikoiselle ommella housuja ihan tarpeeseen. Surautin sitten samantien nämä nimikirjaimella varustetut housut. Ruskea velour (Kangastukusta) olikin valmiiksi leikattu housuiksi, kaveriksi laitoin Hilcon punaista velouria ja resorit, sillä punainen on esikoisen lempiväri. Laitoin resorit pitkiksi, niin eivät ihan heti jää pieneksi. Poika ihastui näihin, mutta pyysi toisia housuja, joissa on koko nimi. No, niitä olen sitten tänään ommellut lasten mentyä nukkumaan...
1 kommentti:

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!