sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kieroja kankaita

Olen tässä viikonlopun aikana tehnyt kahden kaverin lapselle vaatetta. Helikopteripaita meni aika kivasti, mitä nyt tuosta mustasta kankaasta meinaa tulla valkoinen tikeistä läpi, kun kangas on värjättyä. Toisen setin housutkin syntyivät suuremmitta taistoitta, vaikka kerran jouduinkin purkamaan toisen lahkeen resorin.  Housut ovat kokoa 80/86, pitkillä resoreilla, paita kokoa 86. Paidan kaava uusimmasta Ottobresta, housut oma versio.


Laitoin toiseen lahkeeseen tähtinauhan antamaan vähän ilmettä. Housut ovat saamassa kaverikseen poliisipaidan, jahka saan sen ommeltua.

Mutta poliisipaita...Olen laiska, enkä yleensä pese kankaita ennen ompelua. Nyt pesin, kun ajattelin että olisi harmi, jos vaatteet kutistuisivat liian pieniksi ensimmäisessä pesussa. Pesun jälkeen sekä poliisikangas että raitakangas olivat aivan kieroja. Eilisen illan kiroilin ja yritin saada kohdistettua kangasta leikkaamista varten. Tänään yritin saada ommeltua kieroa kangasta niin, että paidan kehtaisi antaa eteenpäin. Aikamoista taiteilua se vaati. Äsken leikkasin vielä yhteen paitaa noita samoja kankaita ja kyllä oli homma. Taidan vastaisuudessa olla laiska ja jättää kankaat pesemättä ja tehdä paidanhelmoista vaan vähän pidemmät, kuten tähänkin asti. Miten te saatte kieroista kankaista ommeltua siedettäviä paitoja?

Tämä paita on Ottobre 1/12 -lehdestä ja kokoa 116. Lisäsin hihoihin resorit, jotta menisi pidempään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!