sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Ufoja

Viikonlopun aikana olen kunnostautunut ufojen (keskeneräisten tekeleiden) ompelemisessa. Kaikki oli leikattu valmiiksi, mutta siinäpä se. Vanhimmat ufot olivat lähes parin vuoden takaa ja niissähän kävi niin, että käyttäjäkin vaihtui tässä odotellessa. Ensin valmistuivat velourhousut. Ensimmäisessä kuvassa on alunperin keskimmäiselle tarkoitetut tummansiniset housut. Housut ovat suunnilleen kokoa 98 ja keskimmäinen käyttää kokoja 110-116... Laitoin vaaleanpunaiset resorit vähän tyttömäisyyttä tuomaan ja vaikka ne ovat vähän isot vielä, niin kelpasivat tyttärelle.


Tyttärelle toinenkin ufo: princess castle-mekko. Leikkasin kankaat kesällä ja yritin ommella ennen reissuamme joulukuun alussa, mutta ompelukone hajosi silloin. Toivottavasti tätä tulisi käytettyä, vaikka onkin lyhythihainen. Tuo Siiri ja Myyry on vain niin ihana kangas. Harmi, että olin tilannut kangasta vain 0,5m, eikä siitä riittänyt pitkiin hihoihin. Olikohan jotenkin tavallista kapeampaa?


Esikoiselle olin leikannut tässä syksyllä joskus kahdet bokserit. Ne ompelin tänään valmiiksi. Keskimmäinen vaati muuten saada omat "jättipikkarit", joten luvassa on lisää näitä. Esikoinen tykkäsi kovasti, kun näissä boksereissa on pidemmät lahkeet, niin lämmittävät näin pakkasten alettua. Kokona näissä 98. Esikoinen on 7-vuotias ja 121cm /19.5kg. Otin mitat tänään kaikista lapsista ja totesin koon 98 olevan passeli, kuten silloin syksylläkin ajattelin. Esikoinen on tosi kapoinen lantiostaan ja reidetkin ovat ihan tikut. Nämä ovat itse asiassa pikkuisen jopa reilut.Leivon sämpylöitä aina lauantai- ja sunnuntaiaamuisin (tai itse asiassa teen taikinan jääkaappiin jo edellisenä iltana ja paistetaan ne aamulla). Sämpylöitä jää aina muutama välipalaksi, mutta niillä ei ole ollut kunnollista säilytyspaikkaa, sillä pussissa menevät liiankin pehmeiksi. Leipäkoriin olin kankaat leikannut joskus ja eilen sitten ompelin sen vihdoin ja viimein. Laitoin nauhakujan ja nauhat, jotta korin saa myös kiinni, eivätkä leivät kuivu.
1 kommentti:

  1. Tuo leipäkori onkin loistava idea, siis juuri tuo suljettava suu.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!