sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Hattarakekkeriä

Missasin Viljamin puodin Hattarakekkerit ensimmäisellä kierroksella. Näin kangasta jossain blogissa ja ihastuin siihen ihan täysillä. Tilasin sitten samantien ennakkona kangasta molemmissa väreissä ja viime viikolla paketti saapui. Tämä kuosi oli vieläkin ihanampi livenä kuin kuvissa. On kyllä ihan suosikkini. Ensimmäinen Hattaraompelus syntyi eilen. Se ei todellakaan mennyt mutkattomasti. Minulla oli visio ihanasta prinsessamekosta, mutta se visio muuttui sitä mukaa kun ompelin. Olisi pitänyt pysyä alkuperäisissä suunnitelmissa. Alunperin ajattelin tehdä yläosan hattarakekkeristä, kantata fuksialla ja tehdä pisarahalkion eteen. Helmaosan piti olla kaksivärinen, jossa päällimmäinen frilla olisi vaaleanpunainen ja alempi fuksia. Huomasin leikkaamista aloitellessani, että vaaleanpunainen trikoo olikin virheellistä eikä sitä voinut käyttää. Plan B oli tehdä helma pelkästä fuksiasta. Siinä leikellessäni keksin idean ryppyhihoista. Ommeltuani hihat ja miettiessäni kanttausta päädyinkin valkoiseen fuksian sijaan. Samoin helman kohdalla aloin miettiä, että ehkä fuksia on sittenkin liian voimakas väri. Ensimmäinen versio mekosta olikin sitten tällainen:


En oikein tykännyt tuosta. Se on liian hailukka. Niinpä tyttösen mentyä nukkumaan purkasin helman ja toteutin suunnitelmani fuksianvärisestä kaksikerroksisesta helmasta. Tästä tuli mielestäni parempi.Helma on samanlainen kuin aikaisemmin tekemässäni puolihameessa. Rullapäärmäsin helman. Helmassa ei alunperin ollut tuota kukkaa koristeena, mutta tyttö vaati ehdottomasti sellaisen, koska siinä hameessakin on. 

Tässä vielä nuo hihojen rypytykset. Onnistui mielestäni kivasti. En tiedä miten tuo pitää oikeasti tehdä, mutta itse tein niin, että lisäsin pituutta hihan yläosaan ja rypytin framilonilla.


Taidan tehdä loppukankaasta puseron tuollaisilla hihoilla. Tyttösellä on monta puolihametta, jotka sopisivat tosu hyvin puseron kanssa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!