perjantai 23. elokuuta 2013

Koululaiselle

Enpäs ole pitkään aikaan ehtinyt päivittää ommeltuja vaatteita tänne blogin puolelle. Olen kyllä ommellut sekä tyttöselle että pojille kaikenmoista. Esitellään ensimmäiseksi meidän viime viikolla koulutaipaleensa aloittaneelle esikoiselle ompelemani setti. Settii kuuluu velourhousut, t-paita ja velourtakki.

Nämä velourhousut tein Ob 4/13 Ultimate casual -mallilla. Leveyden otin koosta 98 ja pituuden 122 mukaan. Esikoinen on tänään mitattu 118cm ja 18.5kg kokoiseksi. Valmishousut sopivat huonosti, sillä putoavat vyötäröltä, vaikka olisi kiristysmahdollisuus ja muutenkin näyttävät liian leveiltä. Näiden mitoitus onnistui hyvin. Jopa vielä kokoa kapeammat voisivat olla paremmat.


Taskupussit tein oranssista Hilcon velourista, muuten materiaalina on Eurokankaasta ostettu harmaa velour. 


T-paidan tein OB 4/13 Metal Buttonin kaavalla, mutta lyhensin hihat lyhyiksi. Kokona 116, jonka leikkasin ilman saumavaroja. Kuvassa ei näy oranssit tikkaukset hihansuissa ja kaula-aukossa, mutta luonnossa erottuvat ja tuovat kivaa efektia puseroon. Esikoinen tykästyi tähän ihan hurjasti.Poika toivoi huputonta hupparia, sillä hänen kaulansa kuulemma usein palelee, mutta huput tuntuvat ikävältä takkien alla talvella. En löytänyt mistään omistamistani Ottobreista kaavaa toivottuun takkiin, joten versioin sellaisen itse. Kaavapohjana oli Little Lamb raglanhihainen (joku Ob viime vuodelta) koossa 116. Applikoin takkiinkin nimikirjaimen. Helmaan ja hihansuihin laitoin raidallista resoria vähän keventämään kaksivärisyyttä. Tämä onnistui yli odotusten. 

2 kommenttia:

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!