perjantai 7. maaliskuuta 2014

synttärihumuun

Ompelin viikonloppuna tyttärelle juhlamekon tuleville synttäreille. Torstaina juhlittiin keskimmäisen synttäreitä kavereiden voimin ja tyttö vaati heti päiväkodista kotiin tultuaan juhlamekkoa päälleen. Olin kyllä ajatellut juhlamekon vasta sunnuntaisille sukulaissynttäreille, mutten hennonut kieltää mekkoa tytöltä. Hän liiteli mekossaan kovin onnellisena.


Mekon kaava on Ob 3/11 kaavalla koossa 98, tein vain  vyöstä erilaisen. Miehusta on aivan liian leveä tytölle. Mutta kyllähän tämä päällä pysyy. Tyllikerros alushameessa pitää helman niin  pöyhkeänä, että yläosan istuvuusongelma ei näytä pahalle.  Varoitukseksi vaan, että mittasuhteet tässä kaavassa olivat ainakin meidän tytölle huonot. Helmahan tässä ei ole erityisen pitkä kuitenkaan. Synttäreiden teemana oli kissa-apina makit. Keskimmäinen ystävineen on ihastunut makeihin ja heillä on pehmomakit, joilla aina leikkivät. Surautin kaikille vieraille tällaiset sorminukkemakit, joille pojat piirsivät kasvot ja raidat häntiin. Vieraat tykkäsivät näistä kovasti. 


2 kommenttia:

  1. Herttainen on synttärisankari mekossaan :). Kaunis tuo kankaan sävy, sopii hyvin tytölle. Hauska idea nuo sorminuket myös.

    VastaaPoista
  2. Hieno mekko ja hurmaavat makit :) Meilläkin maki on esikoisen suuressa suosiossa Vikke Viidakossa -kirjan jälkeen.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!