maanantai 10. helmikuuta 2014

Arkiompelua

Huomaan selvästi ompeluajassa, että osittainen hoitovapaani päättyi vuoden vaihtuessa. Kummasti se yksi vapaapäivä enemmän viikossa auttoi, että a) oli aikaa ommella b) jaksoi ommella työviikon jälkeen. Normaali kahden päivän viikonloppu menee helposti perheen yhteisissä menoissa ja ompeluaikaa saa nipistettyä vain sieltä täältä. Arki-illat ovat tosi lyhyitä ja lapset selvästi kaipaavat syliä ja huomiota koulu- ja päiväkotipäivän jälkeen. Menneenä viikonloppuna sain sentään ommeltua salaiselle ompeluystävälle kaksi juttua pehmoiseen pakettiin. Vaikka nautin ompelusta, niin stressasin kovasti lopputulosta ja manasin jokaista vinoa tikkausta. Olisipa sitä täydellinen, mutta kun ei ole. Ehkä pitäisi vain olla ylpeä, että ainoastaan peruskoulun käsityön pakollisten tuntien kouluttamana pystyy tällaisiinkin ompelutuloksiin, eikä sitä harjoitteluakaan ole takana vajaata paria vuotta enempää. Osaisipa olla itselleen armollinen.

Tänään sain yllättävää ompeluaikaa, kun kuopus oli viikonloppuna alkaneen flunssan jäljiltä vielä liian räkäinen päiväkotiin. Tyttönen touhusi omiaan vieressäni, kun ompelin keskimmäiselle housut. Huomasin viikonloppuna, että poika on kasvanut ulos lähes kaikista housuistaan, eikä ihme, sillä vaatteet ovat pääasiassa kokoa 104 ja pojalla on pituutta 113cm.


Nämä housut on tehty omalla kaavalla. Leveys on suunnilleen 98, pituus 122. Jäivät vähän löysäksi kuitenkin vyötäröltä ja täytyy kiristää kuminauhaa. Olisinpa vain pujottanut sen kuminauhakujaan, enkä ommellut kiinni...

Laitanpa tähän ylös lasten mitat:   
                                                                                                       
Esikoinen 7v 2kk, 121cm 19,5kg
rinta 58cm
vyötärö 55cm
lantio 56cm
jalan sisäpituus 59cm

Keskimmäinen 5v 11kk, 113cm, 18kg
rinta 58cm
vyötärö 56cm
lantio 57cm
jalan sisäpituus 52cm

Kuopus 2v 9kk 93cm, 12,2kg
rinta 50cm
vyötärö 50cm
lantio 53cm
jalan sisäpituus 37cm
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista!