perjantai 24. toukokuuta 2013

Vaaleansinistä ja punaista x3

Pojat saivat t-paitoja. Kummassakin kankaassa on samat päävärit: punainen ja vaaleansininen. Erotin poikien puserot laittamalla niihin erilaiset hihat: esikoisen paidoissa on tähtihihat, keskimmäsellä raitahihat. Esikoisen paidat ovat kokoa 116 ja keskimmäisen 110. Keskimmäisen jopo-paitaa en ehtinyt kuvata, kun se meni heti päälle ja pesuun.




keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Tunikasetti

Tyttösen vaatekaapi kaipaa edelleen paljon täydennystä. Nyt ovat vuorossa kesäisemmät vaatteet. Postilaatikkoon tupsahti perjantaina Kangas-Mallan paketti ja siellä oli tätä  ihanaa harmaa-vaaleanpunaista pallokangasta. Halusin heti ommella siitä jotain. Tein tunikan /mekon samalla OB 3/13 kaavalla, kuin aikaisemman postauksen raitatunikan. Jätin jälleen resorit pois kauluksesta ja hihansuista ja laitoin kuminauhat. Eteen applikoin sydämen. Legginssit syntyvät omalla kaavalla vaalenpunaisesta singletrikoosta ja tuosta pallokankaasta. Tyttö olisi halunnut pukea nämä heti päälleen, mutta oli jo nukkumaanmenoaika. Aamulla hän meni päättäväisesti vaatekaapille ja ilmoitti:" Mä haluun äitin ompeleman mekon".






tiistai 14. toukokuuta 2013

Lastenhuoneeseen

Muutimme vastavalmistuneeseen kotiimme pääsiäisenä. Lastenhuoneiden sisustus on hyvin vaiheessa vielä, mutta sain sentään ommeltua kahteen huoneeseen suunnittelemani viirinauhat. Kuopuksen huoneeseen tuli tällainen tyttömäinen pinkki nauha. Kankaat ovat Tildaa ja Jyskin kukkakangasta:


Esikoisen huoneeseen ompelin monivärisen viirin. Kankaat Eurokankaasta.

Keskimmäiselle on tulossa musta-valko-turkoosi viiri, kunhan saan aikaiseksi. 

perjantai 10. toukokuuta 2013

Täydennystä tytölle

Alkuvuosi on ollut todella kiireinen raksan kanssa. Pääsiäisenä muutimme uuteen kotiin ja nyt alkaa olla jo tavaratkin sen verran paikallaan, että ehdin keskittyä muuhunkin välillä. Juuri 2-vuotta täyttänyt kuopuksemme on venähtänyt pituutta ja kaikki vaatteet tuntuvat olevan pieniä. Ompelin hänelle ensi hätään nämä kaksi puseroa.

Ensimmäinen pusero syntyi omalla kaavalla. Periaatteessa pusero on ihan peruspaita, johon tein pisarakauluksen ja rinnan alle ompelin koristeeksi polvekenauhaa.


Toiseen puseroon otin kaava-apua uusimmasta Ottobresta 3/13. Kanttausten sijaan laitoin kuminauhakujat sekä kaulukseen että hihoihin ja tein hihat pitkinä. Helmaan applikoin tuollaisen jonkun linnun, jolle laitoin silmän napista. Kangas on Hilcon pehmeää campania, applikointi tilkkupussista löytyneistä Tilda-kankaista.