perjantai 28. joulukuuta 2012

Pipotehdas

Onpas ollut mahtavaa olla lomalla, kun on aikaa ommella. Nuorimmaisen ollessa päiväunilla ei oikein muuta voi tehdäkään, joten on suorastaan pakko ommella :). Tällä viikolla on syntynyt pipoja - 8kpl. Kaikkia en ehtinyt edes kuvata, kun kaksi pipoa surautin kälyn perheineen ollessa kylässä, kun hän toivoi pojilleen pipot raitilla-kankaasta. Tässäpä näitä:

veljeksille (niiden raitilla-pipojen lisäksi)

Meidän kolmikolle:

Tytön pipo sopii Racoonin haalariin:


Miehelle pipo mustasta velourista ja tähti-interlockista:


Sain 6-vuotiaaltani joululahjakso tämän ihanan neulatyynyn:






tiistai 25. joulukuuta 2012

Jumpsuit

Edellisen postauksen kitarapusero sai innostuneen vastaanoton. Kiva!

Tänään sain valmiiksi (Tapaamme heidät vasta huomenna) taas yhden joululahjan, nimittäin tämän jumpsuitin. Puku on menossa kälyn 1,5-vuotiaalle pojalle. Äiti toivoi velourista jumpsuitia ihan missä tahansa värissä. Tein tämän Ottobre 4/12 ohjeella, mutta muokkasin vetoketjun kulkemaan suoraan ja vaihdoin hupun kaulukseen, kun pojan äiti ei huppua halunnut. Tein koossa 86 ja ilman saumavaroja. Toivottavasti koko meni nappiin. Tein hihojen ja lahkeiden resoreista pitkät, jotta käyttöaikaa olisi reilummin. Kangas on Hilcon ihanaa poltetun oranssia velouria. Myös raitaresorit ovat Hilcoa. Nyt pitäisi vielä saada valmiiksi isoveljen housut...


lauantai 22. joulukuuta 2012

Kitarafanille

Siskoni 3-vuotias poika sai reilu kuukausi sitten syntymäpäivälahjaksi leikkisähkökitaran ja sen myötä hän on aivan ihastunut kitaroihin. Kyselin siskoltani lahjaideaa pojalle ja hän toivoi paitaa kitarakuvioisesta kankaasta. En lähtenyt edes etsimään kitarakuvioista kangasta, sillä en olisi ehtinyt saada sitä jouluksi, mutta sen sijaan mileeni pulpahti heti, että RuttuNuttuhan on joskus ommellut kitara applikaation. Siispä kopioin idean. Aikamoista väkertämistä. Kuva jotenkin krostaa kaikkia epäkohtia, mutta luonnossa tämä on mielestäni oikein hieno. Raitakangas on JNYn ihana napakkaa ja laadukkaanoloista, applikaatiot ovat velouria.


tiistai 18. joulukuuta 2012

Joululahjatehdas käynnissä

Lahjatehtailut jatkuvat. Viikonloppuna sain ommeltua esikoiselle pyjaman, keskimmäiselle puseron ja nuorimmaiselle pyyhkeen. Jouduin antamaan esikoisen lahjan jo eilen, sillä saunan jälkeen ei löytynyt puhtaana yksiäkään riittävän pitkiä pyjamahousuja. Pojalla on jalat kummasti venähtäneet ja kaikki lahkeet ovat ihan liian lyhyitä. Teinkin nämä pyjamahousut kapeiksi ja pitkiksi. Ne olivat todella hyvät, sillä kerrankin housut eivät pudonneet päältä, mutta pituus oli riittävä. Otin leveyden koosta 86 ja pituus 122. Paidan hihat olisivat saaneet olla vähän pidemmät, etteivät heti jää pieneksi. Raitakangas on tosi pehmoista Hilcoa.


Tämä keskimmäisen pusero saa odottaa jouluaattoa. Kävimme syksyllä katsomassa Saapasjalkakissan nukketeatterina ja se teki vaikutuksen poikaan. Siksi oli pakko ostaa tätä kangasta, kun sen bongasin.
Pikkusiskolla ei ole ollut omaa pyyhettä. Ostin kesällä jostain nettikaupasta vahingossa ohutta jooustofroteeta, joka ei sopinut vaatteeksi. Olen siitä asti suunnitellut pikkuneidille pyyhkeen ompelua, mutta en ole saanut aikaiseksi. Eilen illalla surautin kankaan vihdoin pyyhkeeksi. Siitä tulikin oikein kiva ja pehmoinen. Kaksinkertaisena kangas on oikein täydellinen pyyhkeeksi.
Pitäisi vielä ommella yhtä sun toista. Tänään sain muutaman toiveen sukulaislapsille. Kiirettä pitää. Onneksi enää kaksi työpäivää ennen lomaa.

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joululahjoja

Olin eilen keskimmäisen kanssa kotona viettämässä sairaspäivää. Siinä lääkäriaikaa odotellessani päätin käyttää aikani hyödyksi ja ompelin suunnittelemani joululahjat. Tein tällaiset pussukat, joihin voi laittaa vaikka tuoreita sämpylöitä tarjolle. Kuvan oton jälkeen tein vielä meille itsellemmekin yhden, sillä leivomme tuoreita sämpylöitä joka viikonloppuaamu ja pussukalle tulee käyttöä. Meidän lapset eivät enää osaa olla ilman sämpylöitään  lauantaisin ja sunnuntaisin. Leivon taikinan jääkaappiin usein jo edellisenä iltana, niin saadaan pian heräämisen jälkeen lämpimät sämpylät aamiaispöytään. Toivottavasti nämä saavat käyttöä myös lahjan saajien kodeissa.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Liikennevalopusero

Ihan hävettää, miten vähän ehtii nykyään ompelukoneen ääreen. Olen sentään iltapuhteiksi leikannut ommeltavia valmiiksi, kun en enää lasten mentyä nukkumaan ole uskaltanut ommella (etteivät heräisi). Vuorokauden tunnit eivät vain tällä hetkellä riitä mihinkään muuhun kuin arjesta selviämiseen. Onneksi sattui itsenäisyyspäivä ja sen jälkeen perjantaivapaa, niin sain ainakin tämän jo kauan aikaa sitten suunnittelemani puseron esikoiselle. Olen metsästänyt nappeja, jotta saisin jossain vaiheessa paidan tehtyä ja kun sellaiset sattumalta löytyivät työmatkalta Brysselistä, niin pakkohan oli nipistää myös aikaa puseron ompelemiseen. Tällainen siitä tuli:

Paita on muokattu Little Lambsista. Tein tarkoituksella leveän nappilistan, jotta näyttäisi enemmän liikennevalolta. Hihansuut ja kaula-aukko toistavat liikennevalojen värejä.